OM OSS

Royal Shipping Sweden AB äger sedan maj 2018 fartyget M/S Kung Carl Gustaf. Ambitionen från ägaren är höga och målet är god kvalitet på mat och dryck. Fartygets ägare verkar för en utveckling av mötes- och evenemangsaktiviteter ombord. Royal Shipping Sweden AB har tecknat ett avtal med företaget Åhmans matresa AB som har ett stadigvarande serveringstillstånd för mat och dryck ombord. Position för hemmahamnen är; N 59° 51’279  E 17° 38’530.

OM BÅTEN

M/S Kung Carl Gustaf är över 125 år och en av Uppsalas äldsta kulturskatter. Våra turer körs längs Fyrisån ut mot Mälarens vatten. På soldäck kan du njuta av vackra vyer. I de vackra salongerna serveras lunch för den som önskar. Det finns plats för 86 sittande i salongerna. M/S Kung Carl Gustaf är registrerat för 144 passagerare.

KULTURSKATT FRÅN 1892

Detta fartyg byggdes 1892 och har varit verksamt 28 år i Uppsala. En anrik Uppsalaprofil, äldsta fartyget i norra Mälaren. Fartyget byggdes som lotschefsångare under namnet SS Gotheborg men 1949 byggdes hon om till passagerarfartyg. Trafikeringen var hela Sveriges kust från Seskarö i norr till Strömstad på västkusten. Hon har även gått på Göta Kanal.

OM SKOKLOSTER

Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer. Slottet är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de stora föremålssamlingarna gör det till ett av Europas främsta barockslott. Skoklosters slott är vackert beläget på en halvö i Mälaren mellan Stockholm, Uppsala och Enköping, nära Sigtuna och Arlanda.

Det är fri entré på slottet, guidad visning kostar 100 kr och bör förbokas.