OM OSS

Royal Shipping Sweden AB  är ett rederi som tog över m/s Kung Carl Gustaf 2018. Vår ambition är att driva passagerartrafik i Fyrisån med omnejd. Turer till Skokloster, temaresor, kick-offs, konferenser, kryssningar och abonnerade turer. Fartyget kan användas när vi ligger vid kaj eller ute och åker. Position för hemmahamnen är; N 59° 51’279  E 17° 38’530.

OM BÅTEN

Båten m/s Kung Carl Gustaf är över 125 år, och en av Uppsalas äldsta kulturskatter. Vill Ni vara med och fira? Följ med oss och upplev m/s Kung Carl Gustaf! Se och lär känna Fyrisån på det bästa sättet med vackra vyer, god mat och avkopplande miljö. En fläkt av historia och en resa med natursköna vyer har detta magnifika fartyg att erbjuda Dig! Se ut över Fyrisån och Ekoln, vandra med blicken längst m/s Kung Carl Gustaf fantastiska konstruktion, ta igen Dig på soldäck, dinera gott i salongen och ja….m/s Kung Carl Gustaf är byggd och har hållit sedan länge för att ge Dig en sådan båtresa med drömmar från förr och nu…..

KULTURSKATT FRÅN 1892

Detta fartyg byggdes 1892 och har varit verksamt 25 år i Uppsala. En anrik Uppsalaprofil, äldsta fartyget i norra Mälaren!
Fartyget byggdes som lotschefsångare under namnet SS Gotheborg men 1949 byggdes hon om till passagerarfartyg.
Trafikeringen var hela Sveriges kust från Seskarö i norr till Strömstad på västkusten. Hon har även gått på Göta Kanal.

OM SKOKLOSTER

Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer. Slottet är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de stora föremålssamlingarna gör det till ett av Europas främsta barockslott. Skoklosters slott är vackert beläget på en halvö i Mälaren mellan Stockholm, Uppsala och Enköping, nära Sigtuna och Arlanda.

Det är fri entré på slottet, guidad visning kostar 100 kr och bör förbokas.